Kvinnobrunchen är en mötesplats för kvinnor i olika åldrar, från olika kulturer och med olika livsberättelser. Vi äter god mat medan vi samtalar och låter oss uppmuntras av varandra. Vi ber, lovsjunger och lyssnar till någon som delar ett vittnesbörd.
Brunchen gör vi tillsammans och består av en knytis-buffé. Anmälan sker till brunchen@uppsalapingst.se Vid anmälan uppger du vad du vill bidra med. Vid sen anmälan tilldelas du en uppgift.
Brunchen startar kl 10.45 och avslutas ca kl 14.
Välkommen!

Ärende enligt stadgarna: Ärende stadgeändring.

Samtalskväll måndag 9 oktober 2023, kl 19:00

I samarbete mellan S:t Lars katolska församling, Uppsala Pingstförsamling och Samariterhemmets kyrka, stött av tidskriften Signum, anordnas under 2023 några samtalskvällar i frågor som särskilt kan intressera och beröra kristna i alla kyrkor och samfund i Sverige.

Denna tredje samtalskväll äger rum i Uppsala Pingstkyrka måndagen den 9 oktober kl 19:00-20:30.

Samtalsklimatet sägs ha blivit mer polariserat. Sociala media gör att de minsta skillnaderna märks. Bestämda åsiktskorridorer i offentligheten innebär krav på ”renlärighet” för att kunna betraktas som samtals- eller diskussionspartner på ett område, eller för att ens få yttra sig. Det talas om en ”cancel culture”, ”cancel-kultur”, där åsikter som utmanar ett rådande konsensus aktivt ska tystas ner. Kristet motiverade ståndpunkter, och kristna debattörer, har då t ex kommit i skottgluggen.

Behöver vi mer distans till oss själva och vad vi tycker, tänker och tror på? Har åsikter och politik fått ersätta religion som meningsskapare, på bekostnad av religiösa uppfattningar, t o m? Är yttrandefriheten alltid total, så att konsekvenser aldrig får beaktas? Finns det ett gott, offentligt samtal som är både fritt och hänsynsfyllt – och hur kommer vi dit?

Om detta samtalar en panel bestående av Lena Andersson, författare, Cecilia Garme, statsvetare, Ruth Nordström, människorättsadvokat, och Johan Sundeen, idéhistoriker, under ledning av jesuitpater Thomas Idergard. Panelen samtalar i ca 60 minuter, därefter öppnas för frågor och kommentarer från åhörarna på plats. Streamas även digitalt via Zoom. Länk till Zoom finns längre ned på sidan.
Välkomna!

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram