Teamgrupper

Haka på ett team i kyrkan!

Haka på ett team i kyrkan!

Församlingens verksamhet möjliggörs tack vare alla människor som engagerar sig på olika sätt för att hjälpa andra. Oavsett om man är med i gudstjänstverksamheten med musik och teknik, hjälper till i söndagsskolan eller är engagerad i det sociala arbetet, så är vi en del av församlingens uppdrag: att gå ut och göra alla folk till lärjungar.

Om du vill hitta ett team, för att vara med och bidra med din tid och ditt engagemang i församlingen, kontakta då respektive verksamhet nedan. Vid förfrågan kommer du bli kontaktad av en teamledare som kommer lyssna in dina önskemål och se över vilka behov som finns inom teamet för tillfället. Utifrån behoven som finns försöker vi hitta bästa lösning. Församlingen skapar vi tillsammans!

Varmt välkommen att höra av dig!

Värdskap

Musik

Teknik

Media

Söndagsskola

Tonår

Nattfotbollen

Socialt arbete

Tolkar

Fixarna

Värdskap

En vanlig söndag rör sig mycket människor i Uppsala Pingst. Värdarna delas in i två grupper: foajévärdar och värdar för kyrkfikat. Fikat är en viktig del av gudstjänsten. Som fikavärd kokar du korv, kaffe, ställer fram fika, dukar, diskar och städar. Foajévärdarna hälsar folk välkomna, får dem att känna sig hemma och håller koll på.

Kontakt: vardskap@uppsalapingst.se

Musik

I gudstjänsten finns stor plats för musik och lovsång. Musikteamet består av duktiga och kunniga musiker och sångare som är med och leder församlingen i tillbedjan. Musikerna och sångarna är indelade i fyra olika team som på ett rullande schema har hand om söndagsgudstjänsterna.

Kontakt: musik@uppsalapingst.se

Teknik

För att allt som händer i gudstjänsten ska synas och höras behövs kunniga tekniker som kan sköta ljud, ljus, bild och videoinspelning. I detta team samlas tekniskt intresserade och kunniga personer som drivs av att ständigt lära sig mer om området. Om du inte har alla tekniska kunskaperna i dagsläget behöver det inte alls vara ett problem så länge som du har intresset och ett stort eget driv att lära dig - då kommer du lära dig i teamet!

Kontakt: teknik@uppsalapingst.se

Media

För att församlingens olika plattformar och kommunikationskanaler ska rulla på behövs personer som är kunniga och intresserade av allt som har att göra med text, bild, grafisk illustration, foto, video och webbutveckling. På grund av områdets bredd finns det plats både för dig som vill bidra med professionellt kunnande och dig som bara tycker att det är kul med sociala medier och marknadsföring.

Kontakt: media@uppsalapingst.se

Söndagsskola

Söndagsskoleteamet undervisar barnen på söndagarna. De leker och ber med barnen. De håller också ordning i gruppen, visar barnen till toaletten och hjälper barnen till föräldrarna om de behöver gå ner. Har du ett intresse för barn och undervisning, kontakta oss nedan.

Kontakt: barn@uppsalapingst.se

Tonår

Församlingens ungdomsmöten är den självklara mötesplatsen för ungdomar på fredagar! Samlingarna präglas av bibelundervisning, lovsång, gemenskap och aktiviteter - och fika såklart! Är du intresserad av att haka på lovsångsteamet, servera fika, hitta på lekar eller hålla koll på ungdomarna som trygg vuxen? Välkommen att skicka iväg ett mail till e-postadressen nedan!

Kontakt: tonar@uppsalapingst.se

Nattfotbollen

Med fotbollen som redskap vill vi lyfta ungdomar ur utanförskap och marginalisering i Gottsunda. Fokus ligger på kamratskap och sunda värderingar. Tillsammans med Sirius fotboll vill vi erbjuda en trygg och rolig miljö som också är en väg in i samhället. Har du ett intresse för ungdomar och fotboll och vill hjälpa till? Vi behöver dig!

Kontakt: nattfotbollen@uppsalapingst.se

Socialt Arbete

I församlingen behövs människor som är beredda att gå den extra milen för någon annan. Detta team engagerar sig i församlingens sociala arbete och det innefattar ett varierat antal praktiska uppgifter. Det behövs bl.a. personer med körkort och egen bil som har möjlighet att hämta mat från matvaruaffärer men också personer som kan hjälpa till med att packa matkassar och ordna fika.

Kontakt: omsorg@uppsalapingst.se

Tolkar

För att gudstjänsterna ska vara tillgängliga för så många som möjligt behövs det ibland hjälp med språket. Tolkteamet är gänget som ser till att kyrkan kan vara en mötesplats för flera språkgrupper. Du som vill vara med har goda kunskaper i både engelska och svenska, alternativt persiska och svenska och du har gärna tidigare erfarenhet av tolkning.

Kontakt: tolkning@uppsalapingst.se

Fixarna

En fastighet behöver skötas om. På tisdagar träffas ett gäng daglediga “Tisdagsfixare” som med händigt handlag tar itu med olika praktiska göromål. Du som är ledig dagtid, praktiskt kunnig och vill vara med och hålla församlingens fastighet fräsch och hel får gärna ansluta till detta team. Tisdagsfixarna lagar saker som gått sönder, snickrar, målar, fixar, m.m. Parallellt finns en del av teamet som har hand om köket och ser till att det städas och fixas.

Kontakt: omsorg@uppsalapingst.se

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram