Verksamheter

En gemenskap för alla

Gudstjänst

Söndagsgudstjänst kl 11.00

Gudstjänsten är tillfället i veckan då vi samlas för att läsa Bibeln, sjunga lovsång och be tillsammans som församling. Du är varmt välkommen vem du än är och var du än är i livet. I Pingstkyrkan möts alla, troende, sökare och tvivlare. Gudstjänsten tolkas till engelska och persiska. Det finns alltid möjlighet att få förbön i samband med gudstjänsterna.

Välkommen till Pingstkyrkan på St Persgatan 9, kl 11.00 varje söndag.

Barn

Söndagsskola

Till söndagsskolan är alla barn mellan 3-13 år välkomna. Vi tycker det är viktigt att varje barn får höras och synas, därför är barnen indelade i mindre grupper. Där får barnen höra Bibelns budskap anpassat till sin ålder.
Vi möter upp barnen i foajén där de får namnlappar. Första delen av söndagsskolan börjar redan under den gemensamma gudstjänsten i kyrksalen medan barnen sitter med sina föräldrar. Efter ca 20 minuter presenteras söndagsskolans tema för dagen och därefter går barnen tillsammans med ledarna vidare till sin respektive söndagsskolegrupp. När gudstjänsten slutar, slutar även söndagsskolan och barnen kan fika tillsammans med sina föräldrar.

I slutet av samlingen har vi en speciell andakt som kallas för ”Barnatro”. Under denna andakt får barnen möjlighet att samtala om tro och be i smågrupper tillsammans med en vuxen.
Vår åldersindelning:
• 3-5 år • 6-8 år • 9-10 år • 11-13 år
För barn 0-2 år finns en särskild lekhörna där de kan leka under föräldrarnas uppsyn.
 
Vill du veta mer? Kontakta oss via barn@uppsalapingst.se

Barnkör

Vill ditt barn vara med och sjunga i vår barnkör? Kören är för barn mellan 6-12 år. Barnen övar varannan söndag i direkt anslutning till gudstjänsten. Vi samlas Backstage kl 12:30 och går ner till källarlokalen. Körövningen pågår i c:a 30 minuter. Start 18/9.

Tryck på knappen nedan för att anmäla!
Anmäl!

Sommarläger

Varje sommar i augusti, vecka 31, anordnar församlingen ett sommarläger, EXPLORE, för barn och tonåringar. Vi leker, tävlar, badar och lär känna nya vänner. Framför allt vill vi ge de som är med tillfälle att lära känna Gud!
Anmälan öppnar i mars 2023

Lovkul

Under de olika skolloven brukar kyrkan anordna “lovkul”, som t ex Sportlovskul, Höstlovskul etc. Dessa tillfällen är för hela familjen och vi leker, tävlar och pysslar. Vi brukar även ha en samling med bibeldrama. Förskolebarn och lågstadiebarn behöver en förälder med sig, mellanstadiebarn kan komma på egen hand. Vid dessa tillfällen ordnar kyrkan med fika och lunch till självkostnadspris.

Tonår

Uppsala Pingsts ungdomsmöten mitt i centrala Uppsala är den självklara mötesplatsen för ungdomar! Samlingarna innehåller allt från bibelundervisning och lovsång till gemenskap och olika aktiviteter. Här finns utrymme att lyfta alla de tankar, funderingar och frågor som just du bär på. Kvällen drar igång kl 17.00 med häng och fika. Mötet börjar kl. 19.00. Efter mötet bjuder Uppsala Pingst på chips, godis och annat gott. Kvällen avslutas kl 22:00. VÄLKOMMEN!

När? Varje fredag kl 17-22 under säsong!

Var? St Persgatan 9

Ålder? 13-19 år!

Följ oss på tonaruppsalapingst på Instagram, se även detaljer såsom datum, tider i vår kalender!

Kontakt: tonar@uppsalapingst.se

Supersöndagar

Några söndagar under terminen har vi det som kallas för Supersöndag! Då samlas alla ungdomar och äter lunch tillsammans och drar sedan iväg på någon skön aktivitet t ex. lasergame, bowling, filmkväll m.m. Datumen för supersöndagarna hittar ni i kalendern!

Sommarläger

Varje sommar i augusti, vecka 31, anordnar församlingen ett sommarläger för barn och tonåringar. Vi leker, tävlar, badar och lär känna nya vänner. Framför allt vill vi ge tillfälle att lära känna Gud!
Anmäl!

Nattfotbollen

Med fotbollen som redskap vill vi bidra till att lyfta ungdomar ur utanförskap och marginalisering i Gottsunda. Fokus ligger på kamratskap och sunda värderingar. Tillsammans med Sirius Fotboll vill vi erbjuda en trygg och rolig miljö som också kan vara en väg in i samhällsgemenskapen.

Vill du komma i kontakt med oss?

Uppsala Pingst är i samarbete med Sirius Fotboll
och deras projekt “Gränslös fotboll” som du kan läsa om här!

Unga Vuxna

Varje söndag direkt efter gudstjänsten är det “After Church” för unga vuxna. After Church-värden möter upp i foajén och tillsammans fortsätter vi gemenskapen på någon av stans restauranger eller caféer. En gång i månaden “uppgraderar” vi gemenskapen och gör det vi kallar After Church Deluxe. Denna äger alltid rum i kyrkan i direkt anslutning till gudstjänsten. Håll utkik på våra sociala medier (@uppsalapingst) för att ta del av när nästa After Church Deluxe äger rum.

Kontakt: afterchurch@uppsalapingst.se

Socialt arbete

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Kontakta oss!

*” anger obligatoriska fält

Namn*

Samtalsjouren

Vi ställs ibland inför situationer i livet där vi inte vet vare sig ut eller in. I sådana lägen behöver man ibland få prata med någon. Här finns det möjlighet för dig som är i behov av samtalsstöd att få hjälp.

Vi har personer i samtalsjouren som både har professionell kunskap och lång erfarenhet av att bemöta människor i olika livssituationer. Om vi dock bedömer att vi inte kan hjälpa till kommer vi att hänvisa dig vidare.
Alla medarbetare i samtalsjouren har tystnadsplikt.

Det är många som behöver någon att prata med och vi kan inte bemanna telefonen så mycket som vi skulle önskat. Skicka ett meddelande så tar vi kontakt så fort vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Kontakta oss!

*” anger obligatoriska fält

Namn*

Äldre

Församlingen har en omsorgsgrupp som finns till för våra 80-plussare. Kontaktperson är Helén Lind Jaktlund. Varmt välkommen att fylla i formuläret precis här intill.

Vi svarar så snabbt vi kan!

Utbildning & utveckling

Allmän kurs

Allmän kurs är för dig som håller på att lära dig svenska och behöver få grundskolebehörighet. Kursen är på heltid och du studerar svenska som andraspråk, matematik, engelska och samhällskunskap på grundnivå. För att gå på kursen ska du vara minst 18 år, ha uppehållstillstånd i Sverige och kunna lite svenska (motsvarande SFI). Efter Allmän kurs kan du studera på gymnasienivå. När du är färdig med kursen får du ett intyg som visar att du har grundskolebehörighet.

Undervisningen sker i samarbete med Kaggeholms folkhögskola.
Ansök här

Bibelakademin

Bibelakademin är skolan för dig som vill studera Bibeln och den kristna tron på deltid, två vardagskvällar i veckan. Tillsammans studerar vi den kristna trons grunder. Du får fördjupa dig i flera aktuella ämnen, till exempel om Bibelns trovärdighet, dess syn på livsstil, prioriteringar och val i livet. Kursen pågår terminsvis. Nu är ansökan till vt 2023 öppen!
Ansök här

Internationellt

De goda nyheterna om Jesus är till för alla. Församlingens uppgift är att kommunicera detta till människor i varje tid. Vi vill dela med oss av det goda som vi upplevt och av det som vi har. Bland annat har vi ett socialt engagemang där vi som kyrka bidrar ekonomiskt till utbildning, hälsa, fattigdomsbekämpning och bibelöversättningsarbete. På församlingens gudstjänster ges kontinuerliga rapporter om vad som händer just nu.

Om du vill engagera dig i missionsarbetet internationellt kan du först och främst vara med och be för pågående insatser. Det görs även regelbundet teamresor och studieresor som ger dig möjlighet att själv resa till andra länder och möta troende i annan miljö än den svenska. Ett tips är att följa församlingen i sociala medier så att du får del av senaste nytt när det planeras en teamresa.

Missionsarbetet finansieras primärt genom personliga gåvor. Även andra församlingar är med och delar kostnaderna för vissa projekt. Gåvor kan ges kontant eller via kontokort samt Swish i samband med församlingens gudstjänster. Inbetalning kan också göras till bankgiro eller via autogiro.

Swish: 123-6025274
Bankgiro: 378-4022

Zambia

Vi har ett hjärta för de onådda och för de behövande. Uppsala Pingst har därför sen flera år varit engagerade i ett utbildningsprojekt i sydvästra Zambia

Detta arbete inleddes 2011 med en första teamresan och därefter en insamling för att finansiera bygget av en skola i byn Sankandi. Idag har två skolor med sammantaget 130 elever i åldrarna 5-12 år uppförts. Skolorna ligger i byarna Sankandi och Kabula One. Flera av våra församlingsmedlemmar är personligt engagerade och sponsrar skolverksamhetens barn.

Skolan i Kabula One uppfördes 2019 efter att vår söndagsskola initierade "Smartieutmaningen" där barnen samlade pengar i Smartierör. Detta blev grundplåten för vår insamling. I juni 2019 skickade vi ett team till Zambia för att hjälpa till att måla skolan in- och utvändigt samt hjälpa till med förberedelserna av invigningen. Själva invigningen ägde rum den 27 juni och utöver alla byns barn och deras föräldrar fanns tre representanter från Zambias utbildningsdepartementet samt regionledaren från Pentecostal Assemblies of God Zambia. Invigningen var en lång fest där både barn och vuxna medverkade. Det blev ett tillfälle att dela Guds ord och det resulterade i att många tog emot Jesus. Vi är så tacksamma för gensvaret och tror Gud om att vi genom den lokala församlingen på plats ska kunna hjälpa dessa nya i tron att fortsätta växa i sin tro.

Vad händer nu? Även om skolbygget är klart så behövs ditt stöd för att driva skolan vidare med allt vad det innebär. Vi är övertygade om att utbildning skapar en framtid för dessa barn och att när vi undervisar barnen om Jesus, så planteras ett frö som får evighetsvärde. Vår tanke är att fortsätta stödja arbetet i Zambia, så att verksamheten både kan fortgå och så småningom även expandera. Det är kostsamt att bedriva skolverksamhet och vi vill fortsätta att stötta vår samarbetspartners Kingsway Educational Initiatives. Därför kan du som är en del av Uppsala Pingst eller är på besök, fortsätta att var med och stötta skolprojektet genom att ge din gåva.

Vi i Uppsala Pingst ser vår satsning på utbildning som något som går hand i hand med vår övergripande vision. I projektet finns fler komponenter och för det behövs också samarbetspartners som delar både vår kallelse och passion. Vi vill att detta ska bli vad Gud vill att det ska bli. Varje gåva märkt Zambia går till projektet som möjliggör att dessa barn får gå i skolan, kan erbjudas skollunch, utbildningsmaterial och skoluniform samt att vi kan betala lärarna.

Vill du vara med och ge?

Swish – 123 602 52 74

Bankgiro – 378-4022

Märk din gåva med Zambia

Projektet sker i samarbete med den lokala organisationen Kingsway Educational Initiatives och består av två skolor. Läs mer om projektet och våra skolor här: www.kingsway.africa

Andra projektpartners är:

Vill du veta mer? Kontakta oss via zambia@uppsalapingst.se

envelopemagnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram